Nederlandse Voedsel- en Waren

Op de site https://ondernemersplein.kvk.nl/warenwet-algemene-regels-voor-consumentenproducten/ staan links naar 1 Warenwet en 5 Warenwetbesluiten op overheid.nl:

- Warenwet (WaW): https://wetten.overheid.nl/BWBR0001969/2018-11-17
- Warenwetbesluit Nieuwe voedingsmiddelen (WNV)
- Warenwetbesluit algemene productveiligheid
- Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen
- Warenwetbesluit Speelgoed 2011
- Warenwetbesluit bestuurlijke boeten

Ik heb op allen gezocht naar 'schoe', 'voet' en 'blo' (van blote of bloot), en NERGENS kon ik iets vinden over verbod op blote voeten 🤓👣

Ook de site https://www.nvwa.nl van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit leverde NUL hits op, behalve, dat "bij het gebruik van een pvc-vloer met weekmakers gebeurt blootstelling alleen via de voeten en handen." (wat blijkbaar reden genoeg is om er verder geen speciale wetgeving voor te maken).

Als er al regels bestaan, dan gelden deze voor het personeel! Zij gaan de hele tijd om met voedsel en waren, en hebben hier hygiënische regels te volgen, die ze tijdens hun opleiding leren.

Hygiëne voor anderen

  • Blote voeten blijven doorgaans op of dichtbij de grond, en zullen dus niet in contact komen met deze voedsel en waren.
  • Een blootvoeter merkt veel sneller dat zijn voeten vies zijn (heb jij wel eens in hondenpoep gestapt?). Een beetje blootvoeter wast en verzorgt zijn voeten veel vaker dan een schoenloper.
  • Zweetvoeten! Een voet kan per dag(!) een halve liter zweet produceren! Door blootvoets te lopen zal dit verdampen en heb je er geen last van. Alleen als je de hele dag sokken en schoenen draagt, dan kan het zweet lekker gaan broeien en ontstaat de stank.

Hygiëne voor de blootvoeter

  • Voeten zijn gemaakt om gebruikt te worden! De huid en het eelt zijn prima barrieres tegen vuil en bacterien.
    Lees dit schitterend artikel maar eens (helaas wel engels):
    Absorbing toxic substances while walking barefoot is highly unlikely (Het is zeer onwaarschijnlijk om giftige stoffen op te nemen tijdens het blootsvoets lopen)
  • Regen, zand, blaadjes... het is niet ongezond! Puur natuur!

Maak jouw eigen website met JouwWeb